Warmtepompen en airco’s

Een aangenaam binnenklimaat voor een betaalbare prijs?

Bij AKTRO BVBA plaatsen we uw warmtepomp naar uw behoefte en wens. Dit na een grondige analyse van uw project. Airconditioning en warmtepomptechnologie biedt een hogere levenskwaliteit doordat het een positieve invloed heeft op verschillende zaken zoals de werkprestaties, de gezondheid en de nachtrust.

 

Milieuvriendelijk en zuinig

Om uw huis te verwarmen of te koelen, haalt een warmtepomp energie uit de aarde, de lucht of het grondwater. Bijgevolg betaalt u gemiddeld 30% van de verbruikte energie, de rest haalt de warmtepomp uit de natuur. U kunt uw woning verwarmen, koelen en het sanitair warm water op temperatuur krijgen en houden. Besparing gebeurt dus op meerdere vlakken en met meer comfort!

 

Verminderde CO2-uitstoot

Een traditioneel verwarmingssysteem zet brandstof om in warmte. Voor een warmtepomp is elektrische energie het enige wat nodig is om warmte te verplaatsen. Daardoor is er een lagere CO2-uitstoot, tot 50% minder dan andere verwarmingssystemen.

 

Hoger rendement

Een warmtepomp heeft een uitstekende rendementswaarde (COP). U verdient de investering in een warmtepomp snel terug, aangezien u veel minder energie moet aankopen. Bovendien hebt u ook geen schoorsteen, gas- of mazouttank nodig, wat opnieuw een besparing oplevert.